"בני אדם הם בני מעשיהם", אמרו חז"ל.
ברכה דודאי ז"ל, שהלכה לעולמה בתחילת השנה (10.1.2009), זיכתה אותנו במעשים רבים במחול ובחינוך בכלל ובתחום ריקודי העם בפרט. זכותה לתודה ולברכה גדולה, וכבר נאמר במדרש תהילים "אם אדם עושה הריהו מתברך". מעשיה של ברכה, ילידת ירושלים, מדברים בעד עצמם ומספרים בשבחה.
אדם צועד בשביל הזמן בדד ולשכחה, אך לעתים הוא זוכה, בזכות אישיותו, חזונו, כישרונותיו ויוזמותיו, מעשיו ויצירתו, לפרוץ דרכים להפרות את הדמיון, לעורר השראה, להדריך ולהוביל.
ההמשך של חיי אדם ומעשיו הם כיבוד שמו, זכרו, מעשיו ויצירתו. בתחום המחול אנו בדרך כלל זוכרים ומזכירים, לאחר לכתם לעולמים, רקדניות ורקדנים, כוריאוגרפים, מורות ומורים למחול; אבל מן הראוי לזכור כי מאחורי היוצרים והמבצעים עומדים אנשי הפקה, ארגון ומינהל וגם פעולותיהם יצירה הן.
ברכה דודאי לא היתה רקדנית מופיעה וכוריאוגרפיה לא היתה עיקר עיסוקה; תרומתה היתה בעיקר בתחומי הארגון, היוזמה, החינוך וההדרכה.
ברכה פעלה בשלושה תחומים עיקריים:
חינוך – היא התמקדה בשילוב ריקודי העם בפרט והמחול בכלל במערכת החינוך, במיוחד בגיל הרך. ברכה עסקה בהכשרת מדריכים לריקודי עם, בפיתוח מתודיקה של הדרכה למדריכים ולכוריאוגרפים של להקות ריקודי עם ועוד.
ארגון – לפני למעלה מ-35 שנים יזמה ברכה את הקמת להקת "הורה אפרוחים", להקת ילדים שפעלה במסגרת להקות "הורה ירושלים". להקה זו זכתה להצלחה רבה בהופעותיה בארץ ובעולם, צמחו בה רקדנים צעירים רבים והיא היתה דגם ללהקות אפרוחים בכל רחבי הארץ. ברכה גם הפיקה את מופעי להקות הילדים "ירוק תוסס" בפסטיבל המחול בכרמיאל. בתפקידה כמנהלת המדור למחול ואחר כך המדור לאמנויות הבמה באגף לאמנויות בעיריית ירושלים הפיקה מצעדי מחולות ביום ירושלים ופסטיבלים רבים בירושלים ובארץ.
ערכים ומורשת – ברכה ראתה בריקודי העם ביטוי של התרבות הנוצרת בארץ, התורמת ללכידות החברתית, ופעלה רבות לשימור המורשת של ריקודי העם הראשונים כמורשת חיה, העוברת מדור לדור.
ב- 1996 זכתה ברכה בעיטור "יקירת ירושלים במחול". רבים זכו לברכת הדרכתה ולמדו דרכה לאהוב מחול וריקודי עם ולהכיר בערכם החינוכי. הרבים הללו ימשיכו לזכור אותה וללכת בדרכה.
ד"ר דן רונן הוא יו"ר סיאוף CIOFF – המועצה הבינלאומית של פסטיבלים לפולקלור, סניף ישראל, וחבר ההנהלה העולמית של המועצה.