פגשתי את גיורא מנור לראשונה כשבא לראות חזרה בסטודיו של ליה שוברט וקאי לוטמן בחיפה. זה היה ב-1971. הייתי רקדנית צעירה והוא היה מבקר מחול מוערך בעיתון על המשמר. לא אשכח את העידוד והכוח ששאבתי מרשימות הביקורת שכתב בשנים הרבות שהקדשתי לעשייה תובענית על הבמה. הייתי מאושרת כשהקדיש את השער האחורי של השנתון ב-1977 לרסיטל המחול שלי, עם צילומים מתוך "קווים שבורים" לכוריאוגרפיה של הדה אורן. ב-1980 שלחתי לו את הכתבה הראשונה שלי, "השיעור", והוא פרסם אותה בשנתון באותה שנה. הוא עודד אותי להמשיך ולכתוב ונתן לי במה קבועה בשנתון. בהמשך היינו שותפים לייסוד הרבעון מחול בישראל ולעריכתו. לימים, כשהייתי לעורכת מחול עכשיו, מנור בירך אותי על כל חוברת שיצאה לאור. הוא היה חבר וקולגה, לא היסס לחלוק עם אחרים בנדיבות את הידע הרב שאצר ותמיד היה נכון לתת עצה טובה. בעיני, הוא דוגמה לאופן שבו יש לעודד ולטפח את הדורות הבאים. אני גאה ומאושרת להקדיש לו את האתר.
גיורא מנור נולד בפראג בשנת 1926 למשפחת סוחרים אמידה. עם כיבוש צ'כוסלובקיה התכוונה המשפחה לעלות לארץ ורכשה חלקת אדמה ביוקנעם. ב- 1939, הקדים הנער בן ה- 13 את העלייה והגיע לקיבוץ משמר העמק. בעקבותיו הגיע לקיבוץ ארגז ענק עם רהיטים, אבל ללא ההורים ואחותו התינוקת, שנשלחו למחנה השמדה. הקיבוץ הפך לביתו עד ליום מותו.
אהבתו הראשונה היתה התיאטרון והוא השתתף בהצגה "הוא הלך בשדות" שהועלתה בתיאטרון הקאמרי. התגייס לנח"ל ויזם את הקמת להקת הנח"ל, שהיה למפקדה הראשון. בהמשך ביים ולימד ב'בית צבי', ושימש במאי תסכיתים ומבקר תיאטרון ב'קול ישראל'. ב- 1970, אחרי עשרים שנות בימוי בתיאטרון החליט שאיננו רוצה להמשיך בבימוי, נמאס לו מבעיות המשמעת ומהמתחים הנלווים למקצוע, כך אמר.
הוא החל לכתוב ב"על המשמר", דווקא על מחול. באותן שנים כתב דב בר-ניר ביקורת על תיאטרון, והוחלט שאין מקום לשני מבקרי תיאטרון באותו עיתון. לכן יועד גיורא לכתוב על מופעים אקספרימנטליים, ובייחוד על מחול. וכך, במקרה, הגיע למה שהיה לימים למרכז עבודתו.
ב-1975 הוזמן לכתוב מאמרים על מחול ב"דבר השבוע", ובאותה שנה החליט הגיע שהזמן שלאמנות המחול הישראלית יהיה ביטאון מקצועי. כך נוסד השנתון "מחול בישראל" (1975-1990) יחד עם ג'ודי אינגבר ומאוחר יותא היצטרפה אליו גילה טולידאנו. השנתון תיעד את המחול בארץ, בשנים שבהן הפכה אמנות המחול מאמנות שולית לאמנות פורצת דרכים וגבולות. בהמשך ייסד יחד עם רות אשל את הרבעון "מחול בישראל" (1993-1998) שאותו ערכו במשותף. ב- 1979 יזם את הכנס הבינלאומי למחול בירושלים בנושא "התנ"ך במחול" וערך ספר בנושא זה "The Gospel According Dance – 1980" בו כתב את המאמר המרכזי. הספר התפרסם בשפה האנגלית בארה"ב בהוצאת כתב העת "Dance Magazine". גיורא נעשה לשופר של המחול בישראל בחו"ל ומאמרים שלו החלו להתפרסם בכתבי עת בעולם באנגלית ובגרמנית. בכישרון רב ידע ליצור קשרים עם דמויות מובילות במחול העולמי, לטפח אותם לאורך שנים, ורבים מהם הפכו לידידיו הקרובים.
גיורא מנור היה אוטודידקט ורכש בכוחות עצמו ידע רחב ומעמיק במחול. הידע שלו בתיאטרון הרחיב את יריעת ההסתכלות שלו (לימים היה גם מבקר תיאטרון ב"על המשמר", עד סגירת העיתון). היה ממקימי הספרייה הישראלית למחול בבית אריאלה ופרסם שבעה ספרים, כולל ספר הביוגרפיה על חייו "הטוב בזמנים והרע בזמנים" (1996). בין הספרים שכתב על מחול: "ברוך אגדתי – חלוץ המחול בארץ ישראל", "חיי המחול של גרטרוד קראוס" (1988), ו"דרכה הכוריאוגרפית של שרה לוי-תנאי" (2002).
בעשור האחרון כתב בקביעות מאמרים על מחול בכתב העת "מחול עכשיו – כתב עת למחול בישראל" והיה למבקר מחול באתר של ירון מרגולין israeldance.
במגירה היו מוכנים הטקסטים לשני ספרים נוספים שהמתינו למו"ל. האחד "אלה שלא רקדו" – על דמויות מפתח במחול, שלא רקדו בעצמם אבל הניעו את עולם המחול, כמו סרג' דיאגילב ובת-שבע דה רוטשילד. הטקסט שהועבר לידי רות אשל על ידי יוסי זיידר, עתיד להתפרסם באתר.
רות אשל